مهدی کرباسیان :سکوی دیجیتالی جهش معدنی
توسعه استفاده از هوش مصنوعی در نسل چهارم انقلاب صنعتی در همه حوزهها از جمله معدن و صنایع معدنی تحول اساسی ایجاد کرده؛ ولیکن ایران با خوشبینی در نسل دوم باقی مانده است و با توجه به ذخایر معدنی شناختهشده روباز (در اکتشاف عقب ماندگی وجوددارد) ضرورت جهش از نسل۲ به نسل۴ برای قرار گرفتن در کنار کشورهای معدنی پیشرفته وجود دارد.
بخش خصوصی گلایه کرد :نبض کند واردات ماشینآلات
دنیایاقتصاد : صنعت و معدن همچنان با معضل بزرگ دسترسی به ماشینآلات و فناوریهای جدید دست به گریبان است. در شرایطی که تولید صنعتی در جهان، ضربان خود را با نبض نسل چهارم فناوری تنظیم میکند، تصویب یکقانون جامع و صدور مقررههای پیاپی موجب شده است تا تولید صنعتی در کشور نتواند به سرعت لازم برسد و توان رقابتی خود را از دست بدهد. این نکته را میتوان از خلال بحثهای نمایندگان بخش خصوصی در هفدهمین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران فهمید. در این نشست، فعالان بخش خصوصی ضمن انتقاد از اعمال ممنوعیت در واردات ماشینآلات یا لغو معافیت حقوق ورودی آنها، اعلام کردند که ایجاد این محدودیتها کالاهای ایرانی را از ورود به بازارهای جهانی دور میکند. آنها ضمن تاکید بر حمایت از کالاهای ساخت داخل، خواستار پرهیز سیاستگذاران از نگرش صفر و صدی به مقوله ورود ماشینآلات شدند.
تعامل وزارت صمت با گمرک برای تقسیط پرداخت حقوق ورودی ماشین آلات و تجهیزات
دنیای معدن: وزارت صمت موظف به حمایت از تولید و ساخت در کشور است و استفاده از ابزارهای ممنوعیت واردات، اعمال حقوق ورودی و به کارگیری تسهیلات ازجمله راه های حمایت از تولید به شمار می رود؛ بنابراین در حوزه ماشین آلات و تجهیزات سعی کرده با در نظر گرفتن مزیت های رقابتی، هم محصول نهایی مورد مصرف عموم مردم و هم تجهیزات و ماشین آلات، ابزار و قطعات و مواد اولیه موردنیاز تولیدکننده محصول را در دایره حمایتی قرار دهد.
به گزارش دنیای معدن : ماشینآلات فرسوده؛ ایستگاه توقف معدنکاری
دنیای معدن- سارا اصغری : ماشینآلات معدنی همواره مهمترین ابزار تولید در بخش معدنکاری بهشمار میرود، بهگونهایکه افزون بر ۶۰درصد هزینههای عملیات باطلهبرداری و استخراج در معادن را ماشینآلات به خود اختصاص میدهد. هماکنون با توجه به افزایش نرخ ارز و وضع محدودیتهایی در مسیر واردات ماشینآلات معدنی، عرضه بهشدت کاهش یافته و در مقابل تقاضا و هزینههای بهکارگیری ماشینآلات معدنی در کشور افزایش یافته است.
فریال مستوفی رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران : نقش توسعهای معادن هوشمند
بهطور کلی هوشمندسازی استفاده از روشها و ابزارهای فناوری برای مدیریت و کنترل، سادهسازی فعالیتها، حرفهایتر شدن کارها و فعالیتها، سرعت بخشیدن و یافتن سادهترین راهحل برای انجام امور، کاهش مصرف انرژی و اعمالی مشابه است که میتوان از فناوری اطلاعات برای افزایش رفاه و آسایش حاکم بر جهان بهره گرفت. وقتی صحبت از هوشمندسازی معادن میشود، منظور استفاده از فناوریهای یکپارچه برای به اشتراکگذاری اطلاعات و اتصال فرآیندها در کل زنجیره ارزش معدن است.
کیوان جعفری طهرانی تحلیلگر ارشد اقتصاد : اکنون وقت اقدام است
بحث از وضعیت حاکم بر بخش معدن و صنایع معدنی لاجرم به وضعیت این حوزه از نظر ماشینآلات و تجهیزات میرسد؛ بحثی تکراری که سالها از طرح آن میگذرد، اما کمتر اقدامی متناسب با نیازهای کشور و میزان درخواستها و بحثها انجام شده است. بر کسی پوشیده نیست که بنگاههای فعال در بخش معدن، نه ماشینآلات بهروز و مناسبی در اختیار دارند و نه دستگاههای آنها عمر مناسبی دارند. اما این موضوع بر مقامات دولتی و سیاستگذاران پوشیده نیست. کهولت سن و قدیمیبودن ماشینآلات و تجهیزات معدنکاران نهتنها به واحدهای تولیدکننده در این بخش فشار زیادی وارد کرده، بلکه موجب بهروزرسانی نشدن فناوری این واحدها نیز شده است.
اثر انقلاب چهارم صنعتی در معادن : معدنکاری هوشمند
دنیایاقتصاد : کرونا، سرعت معدنکاری هوشمند را افزایش داد، اما دو مانع جدی پیشروی فراگیری انقلاب دیجیتال در بخش معدن است. چالش نخست تحول در این بخش، فقدان نیروی کار بسیار ماهر است. افرادی که واجد شرایط کار در معدن باشند و در توسعه مسیر معدنکاری هوشمند به مدیران عملیاتی کمک کنند به شدت اندک هستند. از آن سو دسترسی به زیرساختهای ضعیف استفاده از معدنکاری هوشمند در برخی کشورها، مهمترین عاملی است که رشد بازار را محدود و اجرایی کردن اهداف را ناممکن میسازد.
رهبر انقلاب سیاستهای کلی تأمین اجتماعی را ابلاغ کردند
فارس : سیاستهای کلی تأمین اجتماعی به منظور جامعیت دادن و انسجامبخشی به تلاشهای نظام و ایجاد جهش در این زمینه ابلاغ شده و با توجه به اهمیت و جامعیت آن بهعنوان یک سند بالادستی، تحقق آن مستلزم تغییرات اساسی در قوانین و مقررات جاری و تلاشهای جدی در این عرصه است.